Καλωσήρθατε στον ιστολόγιο του Συλλόγου μας!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη!

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

ΛΑΧΕΙΑΓΟΡΑ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΛΑΧΕΙΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ (3 ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΕΙΣ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 1/4/09 - 30/4/09 ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ. Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ "SKEVOS TRAVEL" KAI TOY "THE IXIAN GRAND HOTEL".
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

1o PARTY ΣΥΛΛΟΓΟΥ!!!!

Την ίδρυση του συλλόγου θα γιορτάσουμε την Τετάρτη το βράδυ στις 5 Νοεμβρίου στο "MUST CLUB" με το πρώτο μας party!!! Σας περιμένουμε όλους εκεί μαζί με τους φίλους σας για να περάσουμε μια υπέροχη βραδιά!!!! Με χορό, ποτό και ωραία μουσική, το party αυτό θα σηματοδοτήσει την επίσημη ίδρυση του "ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ". Στο τέλος της βραδιάς θα κληρωθεί ένα τριήμερο ταξίδι στη Ρόδο το Πάσχα με εισητήρια και διαμονή όλα πληρωμένα!!
ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΑΔΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ MUST!!!!!

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...

Λίγες ημέρες ακόμα έμειναν, έως ώτου τακτοποιηθούν και οι τελευταίες διαδικαστικές και γραφειοκρατικές διεργασίες με τις εκλογές στις 2 Νοεμβρίου να δίνουν το finale στην ανυπομονησία των φοιτητών να αρχίσουν τη δράση τους στα Ιωάννινα.
Το Σάββατο που πέρασε, διεξήχθη με επιτυχία γενική συνέλευση, στην οποία συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
  • Ημερομηνία Εκλογών
  • Εγγραφή Μελών
  • Έμβλημα και Σφραγίδα Συλλόγου
  • Εκλογή Εφορευτικής και Εξελεγκτικής Επιτροπής
  • Υποψηφιότητες Διοικητικού Συμβουλίου
  • Πάρτι για την Ίδρυση του Συλλόγου
Ευχαριστούμε όλους όσους παρεβρέθηκαν στη γενική συνέλευση, βοηθώντας στη λήψη αποφάσεων και ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ιωάννη Γιαννακάκη για την μεσολάβηση του στην παραχώρηση της αίθουσας, στην οποία θα πραγματοποιούνται προς το παρόν όλες μας οι συγκεντρώσεις.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ...

Τα Ιωάννινα είναι μακρινός προορισμός, μα η συγκοινωνία είναι αρκετά εύκολη. Μπορεί κανείς να φτάσει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου καθημερινά αεροπορικώς από Αθήνα και οδικώς από πολλές πόλεις της Ελλάδος .
Πληροφορίες Κτελ:
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ ΤΗΛ:26510 26286,80111484848
ΑΠΟΘΗΚΗ (ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ) ΤΗΛ:26510 30711
ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΔΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΤΗΛ:26510 25014
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΤΗΛ:26510 85398

**Οι φοιτητές προς το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ κινούνται με τα αστικά λεωφορεία:
Νο 16 - Πέραμα / Πανεπιστήμιο
Νο 16 - Δικαστικό / Πανεπιστήμιο
Νο 16 Πέραμα / Πανεπιστήμιο (ΟΑΕΔ - ΤΕΙ)
Νο 16 - Πέραμα / Πανεπιστήμιο (ΟΑΕΔ - ΤΕΙ)
Νο 17 - Περαμα / Νεα Ζωή (ΤΕΙ - Μέσω Ανατολής)
Αστικό: ΤΕΙ - Κέντρο
Επίσης κάποια λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια προς τα χωριά των Ιωαννίνων, μπορούν να αφήσουν τους φοιτητές στην εθνική οδό, έξω από το πανεπιστήμιο και το Τ.Ε.Ι.

Α.Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ


Το Α.Τ.Ε.Ι Ιωαννίνων, υπάγεται στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου το οποίο λειτουργεί από το 1994. Στο παράρτημα των Ιωαννίνων λειτουργούν συνολικά τρεις σχολές, οι οποίες ανήκουν στον τομέα "Σχολές Υγείας και Πρόνοιας":
  • Τμήμα Βρεφονηπιοκομείας
  • Τμήμα Λογοθεραπείας
  • Τμήμα Νοσηλευτικής
Οι φοιτητές των τμημάτων αυτών, συνεργάζονται σε αρκετά θέματα με το πανεμιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς και ένα μεγάλο τμήμα των σπουδών τους, αποτελείται από εργαστηριακές ώρες κι έτσι πραγματοποιείτια σε τοπικούς φορείς και ιδρύματα της πόλης.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η λειτουργία του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, χρονολογείται από το 1970 και σε μια πορεία 38 ετών, έχει καταφέρει μια ραγδαία εξέλιξη και αναβάθμιση, φιλοξενόντας 17 τμήματα σπουδών.
Εαν και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θεωρείται περιφερειακό, κατατάγεται στα δυσκολότερα ΑΕΙ της χώρας μας και αυτό ίσως το υποστηρίζει και ο μέσος όρος σπουδών. Επίσης στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λειτουργούν Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Προγράμματα σε αρκετά τμήματα.
Τα τμήματα που λειτουργούν στο πανεπιστήμιο είναι τα εξής:
  • Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών
  • Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών
  • Ιατρική
  • Ιστορία και Αρχαιολογία
  • Μαθηματικών
  • Παιδαγωγικό, Δημοτικής Εκπαίδευσης
  • Παιδαγωγικό, Νηπιαγωγών
  • Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης
  • Πληροφορικής
  • Τμήμα Οικονομικών
  • Φιλολογία
  • Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία
  • Φυσικής
  • Χημείας

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ!

Ευχαριστούμε θερμά το Ροδοσυλλέκτη, για τη δημοσίευση του ιστολογίου μας και για τα καλά λόγια για το σύλλογο μας στο blog του!!!!!! Η στήριξη του στα πρώτα βήματα μας είναι πολύ σημαντική!!!
http://rokar-rokar.blogspot.com/

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

ΕΚΛΟΓΕΣ!

Στις 2 Νοεμβρίου και ώρα 14.00 - 18.00 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες εκλογές του Συλλόγου μας, στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου για την ανάδειξη διοικητικού Συμβουλίου.
Όποιος επιθυμεί να δηλώσει υποψηφιότητα για εκλογή ή για μέλος της εφορευτικής επιτροπής, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

Ανακοινώνουμε ότι το Σάββατο 18/ 10 και ώρα 19.00μ.μ, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη γενική συνέλευση του Συλλόγου, στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου στο ΕΚΑΒ (Παλιό Χατζηκώστα στο μώλο, δρόμος Παπανδρέου).
Τα κύρια θέματα της συνέλευσης θα είναι η διεξαγωγή των εκλογών και η απόφαση για το σήμα της σφραγίδας του Συλλόγου, καθώς θα πραγματοποιηθεί και εγγραφή μελών.
Η εγγραφή είναι 5 ευρώ, τυπικό ποσό για τα πρώτα έξοδα του συλλόγου.
Οποιοδήποτε άλλο ζήτημα, από τα μέλη θα τεθεί υπόσυζήτηση στη γενική συνέλευση.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Συνάντηση Πρωτοετών Δωδεκανησίων Φοιτητών στα Ιωάννινα!

Την Παρασκευή 3/10 θα συναντηθούν οι πρωτοετείς φοιτητές στα Γιάννενα με μέλη του Συμβουλίου, για την αναλυτικότερη ενημέρωση τους και την εγγραφή τους στον σύλλογο εαν το επιθυμούν!
Σημείο Συνάντησης: "MY HOUSE" cafe στις 17.οο μ.μ ειδάλλως 16.45μ.μ. στην πλατεία Πάργης.

Ιωάννινα για φοιτητές!

Τα Ιωάννινα είναι η μεγαλύτερη πόλη του νομού Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου, αλλά είναι και η πόλη που χαρακτηρίζεται "γνήσια φοιτητούπολη"!
Τα όμορφα Γιάννενα που μας φιλοξενούν, βρίσκονται συνολικά γύρω στις 30.000 φοιτητές σύμφωνα με στατιστικά του πανεπιστημίου. Τα στενά δρομάκια, άλλοτε βρεγμένα, άλλοτε παγωμένα και άλλοτε χιονισμένα μα πάντα το ίδιο κρύα σε οδηγούν στα γειτονικά σπίτια των φίλων σου, στον όμορφο μώλο, στην πλατεία που είναι γεμάτη με καφετέριες.
Μικρά και ζεστά κουτούκια ανοίγουν τις πόρτες τους τα κρύα βράδια και ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα με ωραία μουσική, καλό κρασί και ένα καραφάκι τσίπουρο, ποτό που χαρακτηρίζει τα Ιωάννινα!
Η λίμνη και το υγρό στοιχείο, είναι ένας ακόμα λόγος να αρέσει η πόλη αυτή στους νησιώτες, καθώς βλέποντας την από μακριά νιώθεις ότι η θάλασσα είναι κοντά σου. Μια αληθινά κρύα πόλη, κρύβει αρκετή ζεστασιά για να φιλοξενήσει τους φοιτητές και να περάσουν μαγεμένα φοιτητικά χρόνια!

Τα όμορφα Δωδεκάνησα!

Τα Δωδεκάνησα είναι ένα σύνολο νησιών στο Αιγαίο, μεταξύ της Κρήτης, της Σάμου και των Μικρασιατικών Παράλιων. Τα μεγαλύτερα από αυτά είναι:
Παρόλα αυτά το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων αποτελείται από πολλά μικρότερα νησιά όπως η Αλιμιά, η Ψέριμος, η Στεογγυλή, ο Άη Γιώργης, η Αντίτηλος, τα Νερά, η Χαμηλή κ.α. Το κάθε νησί έχει κάτι να το χαρακτηρίζει, από ένα γλύκισμα, ένα έθιμο, μια νόστιμη, σπεσιαλιτέ, ένα παραδοσιακό προιόν. Ο σύλλογος μας, σίγουρα θα αναδείξει όλα αυτά στην μακρινή από τον τόπο μας πόλη των Ιωαννίνων.
Οι Δωδεκανήσιοι φημίζονται για τα γλέντια τους και τον τρόπο διασκέδασης τους, γι αυτό στις προτεραιότητες μας είναι η διοργάνωση πολλών και αξέχαστων εκδηλώσεων, εκδρομών και οτιδήποτε άλλο θα ευχαριστεί τα μέλη αλλά και τους φίλους μας.

Λίγα λόγια για το σύλλογο..

Η απόφαση για την ίδρυση του Συλλόγου Δωδεκανησίων Φοιτητών Ιωαννίνων, ξεκίνησε με την ιδέα να βρεθούν όλοι οι συντοπίτες στην πόλη των Ιωαννίνων και να αναδείξουν ό,τι χαρακτηρίζει τα όμορφα 12 νησιά μας...
Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι και στην αρχή οι τρεις φοιτητές έγιναν πέντε, οι πέντε δεκαπέντε κι έτσι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ίδρυση του Συλλόγου. Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2008 και οι πρώτες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 2 Νοεμβρίου 2008, έπειτα από μια συνάντηση - γενική συνέλευση - όλων των ενδιαφερόμενων για την εγγραφή τους στο σύλλογο.
Στο σύλλογο μπορούν να είναι εγγεγραμμένα μέλη όλοι οι φοιτητές και σπουδαστές στην πόλη των Ιωαννίνων, οι οποίοι κατάγονται από κάποιο νησί των Δωδεκανήσων, καθώς και υποστηρικτές του συλλόγου μας έχουν τη δυνατότητα να γίνουν επίτιμα μέλη. Για να μη ξεχαστούμε, οι φίλοι του συλλόγου μας είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι σε όλες τις εκδηλώσεις μας!
Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο έχει ως εξής:
  • Λούππης Αρτέμης - Πρόεδρος
  • Κυπραίου Ανδριάνα - Αντιπρόεδρος
  • Κυρίτση Αλίκη - Γραμματέας
  • Γρίμπιλος Θωμάς - Ταμίας
  • Δημητράκη Ειρήνη - μέλος
Η ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές της 9ης Νοεμβρίου, έπειτα από ψηφοφορία.